clock
30 minut
Liczba porcji: 4
Farfale z pesto z roszponki
  • 1 opakowanie roszponki Fit&Easy

    Fit&Easy Roszponka

  • 1 opakowanie makaronu farfale
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • Sól, pieprz do smaku
  • 4 łyżki uprażonych orzeszków pini
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek

Dlaczego warto?

To pesto na bazie roszponki jest o wiele łagodniejsze w smaku, aniżeli klasyczne pesto bazyliowe. Doskonale nadaje się jako dodatek do makaronów, kanapek, sałatek oraz zup.

Przygotowanie

Makaron gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu producenta. Pozostałe składniki miksujemy. Jeśli pesto jest zbyt gęste, dolewamy odrobinę oliwy i ponownie miksujemy. Na koniec mieszamy makaron z pesto.

  • zdrowy obiad dla rodziny