Dlaczego warto?
Sałatka z serem feta i grillowanymi warzywami to doskonałe połączenie smaków śródziemnomorskich. Soczyste, aromatyczne warzywa z delikatnym aromatem oregano, kremowa feta i świeża mieszanka sałat tworzą lekką, a jednocześnie sycącą kompozycję. Całość dopełnia aksamitny dressing Green Garden, który nadaje sałatce świeżości i wyrazistości. Idealna na letni obiad lub kolację!
Przygotowanie
Cukinię, paprykę, bakłażana i cebulę pokrój w dość grube plastry (bakłażana w grubsze). Przed grillowaniem warzyw dobrze jest je zamarynować na kilkanaście minut. W misce wymieszaj oliwę wraz z oregano oraz pieprzem. Wymieszaj w niej pokrojone warzywa i odstaw na kilkanaście minut. Grilluj warzywa od 2 do 5 minut z każdej strony (najpierw najtwardsze: cebula, papryka, cukinia i na koniec bakłażan oraz pomidorki w całości). Na sałatę wyłóż grillowane warzywa oraz pokruszony lub pokrojony w kostkę ser.
Smacznego!